1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverThom van Dongen

2dehands (refurbished) iPhone goede of slechte deal?

De laatste jaren is het steeds populairder geworden: het kopen van 2de hands iPhones. Deze iPhones worden vaak onder de naam 'refurbished' verkocht. Netwerk providers, telefoon reparatie winkels en online detaillisten verkopen ze allemaal, maar is het nou slim om een refurbished iPhone te kopen? Hieronder worden de voor- en nadelen beschreven!


Prijs

Het grootste zichtbare voordeel is natuurlijk de prijs. Voor een iPhone 7 128 GB refurbished model betaal je rond de €350,-. Dit bedrag staat in het niet wanner je een nieuwe iPhone 7 128 GB moet kopen. Dit kan gemakkelijk oplopen tot het dubbele, vanaf €650,- heb je een nieuwe iPhone 7 met 128 GB opslagruimte. Maar zoals jullie kunnen verwachten, lever je op bepaalde aspecten in.


Levensduur

Vaak is een refurbished iPhone rond de 1-2 jaar oud. Zoals elk technisch apparaat heeft de iPhone een levensduur, deze verschilt per apparaat. Dit heeft vooral te maken met de eigenaar: de gebruiksintensiteit, de bescherming en soort gebruik zijn factoren die hier een rol in spelen. Op voorhand kan je dit niet aan de iPhone zien. Na een aantal maanden gebruik wordt dit pas merkbaar en dan vooral in de vorm van defecten, prestaties en batterijduur. Je weet dus nooit zeker wat je precies koopt!


Niet-originele onderdelen

Verder bevat een nieuwe iPhone enkel onderdelen van Apple. Deze onderdelen zijn het meest optimaal voor de prestaties en levensduur van de iPhone. Aan een refurbished iPhone zijn vaak mankementen wanneer bedrijven ze opkopen. Het scherm is kapot, de batterij is sterk verslechterd of de iPhone is niet in staat om op te laden. Wanneer dit het geval is worden deze onderdelen vervangen door niet-originele onderdelen van een andere fabrikant dan Apple. Over het algemeen zijn deze vervangingen niet goed voor de iPhone. Er kunnen eerder mankementen in het besturingssysteem ontstaan door de onderdelen van derden.


Wel moet gezegd worden dat dit in niet alle gevallen voorkomt. En mocht het dan toch voorkomen heb je bij 99% van de refurbished iPhones garantie.


Batterij

Het belangrijkste aspect voor de werking van je iPhone zonder kwaaltjes is de batterij. Veel bedrijven vervangen de batterij van de iPhone niet, teerwijl dit na 2 jaar een 'must' is. Is de batterij van de iPhone niet vervangen dan is de kans dat je telefoon in een vroeg stadium kwalen krijgt, des te groter. Dit is een tip om te checken mocht je een refurbished iPhone aanschaffen!


Overall

Over het algemeen ben ik een voorstander van een refurbished iPhone mits de batterij vervangen is. De aantrekkelijke prijs stijgt boven de nadelen van de uit. Daarnaast moet de iPhone niet langer dan twee jaar in gebruikt zijn. Zelf heb ik nog geen refurbished model aangeschaft, dit is zeker een optie mocht mijn iPhone het begeven.


Wat is jou ervaring met refurbished iPhones? Heb je ervaring met de aanschaf en gebruik, overweeg je het of ben je strikt tegen? Laat het me weten in de comments!5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
360 × 640