1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverThom van Dongen

32, 64, 128 of zelfs 512 GB?

Het aantal gigabytes (GB) geeft aan hoeveel opslag je hebt op je iPhone. Dit aantal is de laatste jaren stevig toegenomen. Zo had het instapmodel van de iPhone 5 8GB, maar is dit ondertussen opgelopen naar 64GB voor de iPhone X. De echte fanaten hebben zelfs de mogelijkheid om voor hun iPhone Xr, Xs en Xs Max 512 GB (!) te kopen.

Zoveel verschillende opties maar hoe weet je nou hoeveel je nodig hebt?


Besturingssysteem

Een gemiddelde iPhone haar besturingssysteem en bijbehorende apps beslaat ongeveer 8 GB aan ruimte. Elke iOS update maakt dat dit aantal meer wordt, echter is dit bijna verwaarloosbaar met de nieuwe modellen.


Apps en games

Iedereen gebruikt apps en games. Het is erg persoonlijk en lastig om te bepalen hoeveel ruimte jij hiervoor vrij moet maken.

De 15 populairste apps nemen samen 3 GB in beslag. Voorbeelden deze apps zijn Facebook, Messenger, Instagram, Snapchat, Netflix etc.

Verder nemen 10 populaire games samen 12 GB in beslag, Fortnite is met 3,5GB duidelijk koploper binnen dit gezelschap.

De productiviteitsprogramma's van Apple verbruiken rond de 4 GB ruitme. Pages, Numbers, Keynote en iMovie zijn hier voorbeelden van.


Multimedia

200 foto's per GB is een gemiddeld genomen aantal en zou haalbaar moeten zijn. Hiermee is ook rekening gehouden met de optie om een 'Live' foto te nemen. Muziek is opslag-vriendelijk en verbruikt per 10 MB één nummer.


Als je bovenstaande apps en games installeert resteert er 37 GB aan ruimte. Dit zijn serieuze aantallen voor video's, foto's en muziek. Zeker met de mogelijkheid om bestanden op te slaan in iCloud.


Advies

Geheugen voor de iPhone is een van de belangrijkste aspecten die de prijs bepaald. Elke GB opslag staat gelijk aan 1 euro. Mocht je de ruimte niet gebruiken, is dit weggegooid geld. Een iPhone met 64 GB is namelijk even snel als een met 512 GB.


Ben jij een gemiddelde iPhone gebruiker dan is 64 GB meer als genoeg. De 128 & 256 GB modellen zouden van toepassing kunnen zijn voor gebruikers die meer met video bezig zijn. Video is namelijk het onderdeel die de opslag het meeste belast. De 512 GB is voor een gemiddelde gebruiker ver over de top en zonde van de investering. Ben jij een vlogger of een visuele content-maker dan raad ik de iPhone aan met 512 GB!


Ik

Zelf bezit ik op dit moment een iPhone 6s met 16 GB. Onder andere door de software updates moet ik regelmatig apps, foto's en andere bestanden verwijdere of ergens anders opslaan. Mocht ik op dit moment een GB aantal naar keuze mogen uitkiezen: zou dat de 64GB zijn. Ik ben een gemiddelde gebruiker die amper games speelt. 64 GB is meer als genoeg voor mij en het overgrootte deel van jullie!


Heb je vragen of eigen ervaringen over het aantal GB op je iPhone? Aarzel niet en stel ze!

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
360 × 640