1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverThom van Dongen

Apple Park - Spaceship

Spaceship? Ja we hebben het hier over een spaceship. Het nieuwe Apple hoofdkantoor heeft er alles van weg. Er is één minpuntje wat toch wel essentieel is: het kan (helaas) niet vliegen. Maar dat sluiten we voor de toekomst niet uit... Daarom kan het voor nu niet buitenaards genoemd worden, wat er wel erg dicht tegen aan zit.


Ik heb het over het nieuwe hoofdkantoor van Apple: Apple Park. Dit ronde spectaculaire gebouw is sinds april 2017 in gebruik. Na maanden zweten waren 12.000 (!) werknemers eindelijk klaar met het project. Het nieuwe Apple hoofdkantoor was een feit.


Gelegen in zonnige Silicon valley, Californië, is het Apple hoofdkantoor gebouwd op een perceel van 71 hectare. Hieronder wat informatie over het bijzondere kantoor.


Weetjes

Ten eerste kostte het Apple Park ruim 5 miljard dollar. Dit is natuurlijk een koopje als je de totale opbrengst van 2007 tot en met 2017 bekijkt: bijna 700 miljard dollar.


Ten tweede heeft het gebouw een oppervlakte van 260.000 m2 en telt het 4 verdiepingen.


Verder heeft het kantoor een binnentuin van 12 hectare waar 3 km aan wandel- en hardlooproutes in is aangelegd.


Daarnaast is er een fitnesscentrum van ruim 9.000 m2.


Als vijfde is er een auditorium - namelijk het Steve Jobs (oprichter Apple) Theater - dat plaats geeft aan 1000 bezoekers.


Ten slotte, wat veruit mijn favoriet is, draait het gehele complex op hernieuwbare energie! De daken van het ronde complex liggen vol met zonnepanelen die de het gebouw van energie voorzien.


Wauw

Wauw! Wat een super initiatief is dit. Naast dat bovenstaande aspecten enorm indrukwekkend zijn, is het op marketing gebied een uitstekende zet als je het mij vraagt. Apple, die bekend staat om design, innovatie en high-end positionering, laat dit volledig terugkomen in het hoofdkantoor. Consumenten die van Apple producten houden kunnen zich volledig terugvinden in het nieuwe kantoor.


Tevens laat Apple zien, milieubewust bezig te zijn door middel van de hernieuwbare energie. Het design is niet eerder vertoond, mega innovatief en interne glaswerk geeft het een up-level uiterlijk. Alle aspecten waar Apple mee geassocieerd wordt, heeft het meegenomen in het ontwerp van haar hoofdkantoor.


Glaswerk? Au!

P.S. Dat glaswerk heeft ook nadelen... In de eerste maand na de opening liepen 3 medewerkers zo hard tegen een glazen wand op, dat ze opgenomen werden in het ziekenhuis. Dit kwam, zo bleek later, doordat ze werden afgeleid door hun iPhones...

Wat vind jij van het nieuwe hoofdkantoor van Apple? Ben je er ook weg van?8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
360 × 640