1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverThom van Dongen

Een iPhone in het buitenland kopen: tips

Overweeg je een iPhone in het buitenland te kopen? Hieronder vindt je de tips waar je op moet letten bij de aanschaf.


Verenigde Staten

Ben je op vakantie in het land van Apple, namelijk de Verenigde Staten en wil je daar een iPhone aanschaffen? Dat kan, wel zijn er wat aspecten die je in je goed moet nalopen!


Vaak weegt de besparing die je hebt niet op tegen de reiskosten. Ben je echter al in de Verenigde Staten, dan bespaar je rond de 150 euro, mits je de invoerkosten kunt omzeilen. Een iPhone uit het buitenland werkt in principe ook in de Benelux.


Opties

Er zijn meerdere manieren om een iPhone in het buitenland te kopen.

Mocht je de iPhone via de Apple Store reserveren, dan heb je een afleveradres in de Verenigde Staten nodig. Deze kennis, familie of vriend kan de iPhone dan versturen naar Nederland. Wel moet je dan invoerkosten betalen als je pakketje van buiten de EU komt.


Natuurlijk is reizen naar het land een voor de hand liggende optie. Mocht de iPhone pas uit zijn, houdt er dan rekening mee dat je de iPhones gereserveerd zullen zijn door Apple-fans. Er is een risico dat er geen iPhones meer beschikbaar zijn in de vrije verkoop.


Mocht je geen iPhone hebben weten te bemachtigen, dan kan je het via online veilingsites als eBay proberen. Koop je de iPhone bij een persoon buiten de EU, tel de invoerkosten dan op bij het aankoopbedrag.


Checklist voor het kopen van een iPhone in het buitenland

Invoerkosten: Vanaf 150 euro komen er invoerrechten op de aankoop wanneer je iets aanschaft buiten de EU. Dit precieze bedrag kan berekend worden met de invoercalculator.

Ben je in het buitenland en vlieg je met je nieuwe iPhone terug, dan oet je belastingaangifte doen. Dit komt doordat de waarde van de iPhone de vrijstelling van 430 p.p. overschrijdt.


Douane: Verder moet tijdens binnenkomst in Nederland, de iPhone aangegeven worden bij de douane. Er moeten namelijk douanekosten betaald worden. Echter kiezen veel mensen ervoor de bon en doos weg te gooien en de gok te nemen om de iPhone niet aan te geven. Mocht je gepakt worden en niet aan kunnen tonen dat je de iPhone ook al voor vertrek bij je had: dan staat naast de betaling van de douanekosten en fikse boete tegenover.


Garantie: De garantie op een iPhone uit het buitenland is in bijna alle gevallen hetzelfde als in Europa. Je kan je telefoon probleemloos laten repareren bij de Apple Store. Wel moet het iPhone model in Europa beschikbaar zijn op de markt voor aankoop.


Simlock: Let op! Bepaalde modellen in de VS zijn niet simlock vrij omdat deze gekoppeld zijn aan Amerikaanse providers. Dit maakt dus dat ze niet gebruikt kunnen worden in Europa. Controleer dit altijd!


Dus een goede deal?

Wanneer je in het beste geval de iPhone weet te verbergen voor de douane, bespaar je 150 euro. Dit bedrag staat los van de reis naar de Verenigde Staten. Als je het mij vraagt: koop die iPhone lekker in je eigen stad en betaal wat extra.

701 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
360 × 640