1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverThom van Dongen

Face ID: brilliant

De Face ID, de opvolger van de Touch ID. Maar in plaats van het gebruiken van je vinger heeft de iPhone X enkel je gezicht nodig. Hier lees je alles over de super indrukwekkende software van Apple!


iPhone X

Omdat de iPhone X de eerst iPhone was zonder homeknop, zocht Apple naar alternatieven. Tot die tijd was de Touch-ID de manier om de iPhone te ontgrendelen. Apple wilde een volledig gaaf scherm zonder knoppen.


Met de Face ID komt de Apple met een baanbrekend innoverend hoogstandje, wat nog niet eerder in de smartphone wereld vertoond was. Door het toevoegen van extra sensoren kan deze camera een 3D-scan van je gezicht maken. Deze scan is op basis van je identiteit bepaald en wordt opgeslagen in je iPhone. Het iPhone scherm een blik geven is genoeg om de iPhone te ontgrendelen.


Ik zelf vind het onvoorstelbaar bijzonder hoe een apparaat zonder aanraking jou vorm, contouren en de herkenning ervan kan vaststellen. De Touch ID was door middel van aanraking van de homeknop, maar met de Face ID komt er geen enkel fysiek contact aan te pas!


Voordelen

Ten eerste is het enorm makkelijk. Nou was een code invoeren of je vinger op de homeknop leggen ook niet zo ingewikkeld, maar dit vergt nog minder moeite. Het ontgrendelen van de iPhone X is (letterlijk) met een oogwenk gebeurd.


Daarnaast is de Face ID veiliger dan de Touch ID. Dit komt omdat een gezicht veel meer unieke kenmerken heeft dan een vingerdruk. Apple geeft aan de 1 op de miljoen mensen op de aardbol met een soort gelijk gezicht rondloop. Bij de vingerscan is dit een getal dat veel lager ligt.


Apple beweerde altijd dat het nooit de intentie was om aan een iPhone X een vingerscanner toe te voegen. Echter zijn er documenten opgedoken waarin beschreven wordt dat Apple wel degelijk geprobeerd heeft de vingerscanner onder het scherm te plaatsen. Het nieuwe design waarin het display het volledige oppervlak beslaat, had er simpelweg geen ruimte voor. Achteraf was het ook niet nodig geweest.


Innoverend

De Face ID vind ik een erg toffe innovatie waarin Apple zich opnieuw van zijn beste en meest innoverende kant laat zien. Zo waren de voorgaande iPhone modellen vrij eenduidig. De iPhone X daarentegen wordt door middel van de vervanging van de homeknop door de Face ID een must have.

Dus kom jij iemand tegen die sprekend veel op je lijkt... Laat haar of hem een poging wagen om jou iPhone X te ontgrendelen! De kans is zoals je gelezen hebt niet erg groot maar je weet het nooit!


Mocht je dit ooit hebben meegemaakt reageer hieronder!

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
360 × 640