1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverThom van Dongen

Gaat Apple Tesla achterna?

Apple zou bezig zijn een bekende speler in de wereld van de zelfrijdende auto's over te nemen: namelijk Drive.ai. Dit bedrijf heeft het financieel moeilijk. Apple wil een acqui-hire doen, dit betekend dat bij een overname ook al het personeel van Drive.ai wordt overgenomen en bij Apple komt te werken. Dit heeft te maken met de kennis de medewerkers bezitten. Apple wilt hier graag op voortbouwen.


Drive.ai werd in 2015 opgericht en heeft sindsdien 77 miljoen dollar opgehaald. Het bedrijf is net zoals Apple gevestigd in Mountain View, in Silicon Valley, Californië. Het hoofdkantoor ligt enorm dichtbij bij het Apple-Park hoofdkantoor van Apple. Op dit moment ontwikkeld Drive.ai zelfrijdende busjes die getest worden op de openbare weg in Texas.


Apple werkt al langer aan de productie van zelfrijdende auto's. Echter treedt het hier niet over naar buiten, zoals andere concurrenten wel doen. Het zelfrijdende busje van Apple zou een elektrisch busje zijn. Januari 2019 haalde Apple 200 mensen van het project over de zelfrijdende auto's. Met een mogelijke overname van Drive.ai wordt een soortgelijk of hetzelfde project opnieuw leven ingeblazen.


Op dit gebied is Google haar zusterbedrijf Waymo erg ver gevorderd met zelrijdende auto's. Het mag als enige met passagiers en zonder menselijke chauffeur testen op de openbare weg. Apple mag deze testen ook doen op de openbare weg, maar hier moet het vaakst een testchauffeur ingrijpen.


Mocht Apple dit doorzetten krijgen we een dubbele focus: voertuigen en iDevice apparaten. Door de jaren ervaring en positief imago die Apple heeft opgebouwd, verwacht ik dat de busjes (mochten die er komen), garant staan voor kwaliteit, design en innovatie. Veel marketing om het te promoten zullen ze niet nodig hebben. Een leidend bedrijf als Apple heeft een bijzondere aanpak en visie op business. Zoals jij en ik gevormd zijn door de maatschappij, heeft Apple zich weten los te rukken en verder te denken in mogelijkheden.


De zoektocht naar iets zelfrijdende auto's of busjes past daarom volledig in de filosofie van het bedrijf. Ik kijk positief tegen deze ontwikkelingen aan en steun ze. Hoe eerder zelfrijdende auto's beschikbaar zijn, hoe beter. Zo blijkt uit recent onderzoek dat zelfrijdende auto's het verkeer met 35% versnellen!


Volg jij de ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's op de voet of ben je er totaal niet mee bezig? Zou jij een zelfrijdende auto aanscchaffen mochten die beschikbaar zijn? Ikke wel! Lijkt me super makkelijk. Hoor je mening graag!

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
360 × 640