1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverThom van Dongen

iOS 13 komt eraan!

Bijgewerkt op: 5 jun. 2019

Binnenkort is het weer zo ver: je kan je iPhone updaten met een nieuwe IOS versie. Dit maal brengt iOS 13 een handvol updates met zich mee, zo lijkt het althans.


Sneller

Apple belooft ten eerste dat iOS 13 sneller zal zijn dan de vorige. Het Face ID gezichtsherkenning systeem om de iPhone te ontgrendelen, zou 30 procent sneller werken. Dit heeft als gevolg dat Apps twee maal zo snel zouden kunnen openen.


Donkere modus

Gebruikers kunnen instellen dat ze liever een donkere achtergrond hebben. Die achtergrond wordt dan gebruikt in menu's en de systeemapps. De donkere achtergrond heeft twee grote voordelen; ten eerste is het aangenamer voor de ogen en ten tweede bespaart het batterij. De batterij besparing geldt vooral voor de iPhone X en XS. De reden hiervan is dat de laatst uitgebrachte toestellen gebruik maakt van oled-technologie.


Privacy

In iOs 13 wordt ook de privacy verbeterd. Dit houdt in dat locatiegegevens minder snel gedeeld worden, dit moet na de opening van een app elke maal handmatig gedaan worden. Daarnaast introduceert Apple een eigen inlogdienst. Deze dienst lijkt op de inlogdiensten Facebook of Google waar je met een klik inlogt. Dit zou als voordeel hebben dat apps niet direct mails naar jou mailadres kunnen sturen. Deze worden eerst naar een anoniem e-mailadres gestuurd, waarna ze automatisch doorgestuurd worden naar je persoonlijke adres.


Vernieuwde Apps

Ten slotte krijgen de 'Apple apps', zoals de notities-app, Apple Kaarten en Apple Maps een opfrisbeurt. Ook wordt het mogelijk om video's te bewerken in de Foto's-app. Verder krijgt de herinneringen app een nieuw ontwerp en nieuwe filteropties voor het sorteren van je herinneringen!

Daarnaast wordt er een functie geïntroduceerd die al lang bij de concurrent actief was. Namelijk een toetsenbord waar je mee kunt typen door de swipen (te vegen). Dit 'swipe-toetsenbord' wordt ook wel het Swiftkey of Gboard genoemd.


Veel concurrenten met een Android besturingssysteem hebben dit toetsenbord jaren geleden al geïntroduceerd. Het beste voorbeeld hiervan is Samsung.


Beschikbaarheid

Allemaal leuk en aardig die updates... maar wanneer is het nou eigenlijk beschikbaar? Apple geeft aan dat de definitieve versie van de update in de herfst van 2019 wereldwijd uitgerold zal worden! Op voorhand zijn dit de genoemde updates die Apple benoemd heeft. De werkelijkheid laat altijd nog op zich wachten.


Hoef je die updates allemaal niet omdat je de huidige iOS versie fijn vindt? Geen probleem, je bent niet verplicht de nieuwste versie te downloaden.


Bij deze de blog over het nieuwe besturingssysteem wat komende herfst beschikbaar zal worden.

Ontwikkelaarsconventie in San Jose, Californië

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
360 × 640