1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverThom van Dongen

iPhone 7 vs iPhone 8

Bijgewerkt op: 31 mei 2019

Op zoek naar een nieuwe iPhone, maar niet bereid om de hoofdprijs te betalen?

Lees snel verder!


De iPhone X kost nieuw al snel duizend euro. Een enorm bedrag voor een iPhone. Wilt u toch een uitstekende iPhone maar minder besteden? Dan komt u al snel uit bij de iPhone 7 of iPhone 8. Maar wat zijn nou eigenlijk de verschillen tussen deze twee iPhones?


Design

De iPhone 7 is volledig gemaakt van aluminium. Dit maakt dat de iPhone 7 een solide en goed afgewerkt uiterlijk heeft. De de voor- en achterkant van de iPhone 8 bestaat daarentegen voor uit glas. Dit maakt het uiterlijk van de iPhone 8 een stukje exclusiever en shiny. De glas-afwerking van de iPhone 8 maakt het design mooier dan de iPhone 7.


Scherm

De twee Apple-telefoons hebben hetzelfde schermformaat met dezelfde resolutie: 4,7 inch met 1334×750 pixels. Het schermtype is verschilt ook niet, dit is namelijk IPS. Hierdoor zijn de schermen helder met een goede witbalans, contrast en kijkhoek. Ten slotte zijn de schermen drukgevoelig, het IOS besturingssysteem merkt wanneer je hard of zacht drukt.

Over-all is er tussen de iPhone 7 en iPhone 8 geen verschil op dit aspect!Prestaties

In de iPhone 7 zit de A-10 Apple processor, de iPhone 8 bevat de opvolger hiervan: de A-11 Bionic chipset. Doordat de processor twee kernen meer heeft dan de A-10, namelijk zes, is de A-11 processor sneller en krachtiger. Dit heeft als gevolg dat Apps sneller opstarten. Tevens is de iPhone 8 processor zuiniger dan zijn voorganger, dit maakt dat de batterij van de iPhone 8 lang op een lading mee kan. Daarnaast biedt het instapmodel van de iPhone 8 meer opslaggeheugen: 64GB tegenover 32GB van de iPhone 7 om precies te zijn.

Door bovenstaande factoren is de iPhone 8 de winnaar van het aspect 'Prestaties'.


Prijs

De prijs voor het instapmodel van een ongebruikte iPhone 7 bedraagt rond de €425,-. Na bovenstaande alinea's is de iPhone 8 duurder in prijs dan de iPhone 7. De iPhone 8 is €575,-, wat €150 duurder is dan zijn voorganger. Wel moet gezegd worden dat de het instapmodel van de iPhone 7 32 GB bevat en de iPhone 8 64 GB.


Extra's

Ten slotte zijn er nog twee verschillen tussen de telefoons. Ten eerste maakt beide camera's foto's in 12 megapixel. Toch zit er in de iPhone 8 camera een extra voordeel: deze heeft namelijk Augmented Reality-mogelijkheden, wat extra mogelijkheden biedt voor het spelen van spellen en navigeren.

Het tweede punt is dat de iPhone 8, door de glazen behuizing, draadloos op geladen kan worden. Met de iPhone 7 is dit niet mogelijk.


De winnaar...

Ondanks het prijsverschil wordt de iPhone 8 uitgeroepen tot winnaar. Hij is sneller, heeft een mooier design en gaat langer mee.


Dit wil niet zeggen dat de iPhone 7 een slechte telefoon is, beide iPhones zijn een uitstekend alternatief op de iPhone X!


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
360 × 640