1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverThom van Dongen

iPhone verkopen of inruilen: dit zijn de tips voor de beste prijs!

Is je abonnement afgelopen en mag je een nieuw toestel uitzoeken? Of ga je 'gewoon' een nieuwe iPhone kopen en wil je je oude verkopen? Voor je gebruikte iPhone kan je nog een mooi bedrag krijgen. Hieronder krijg je de opties op een rij.


Het juiste moment

De slimste periode om je iPhone te verkopen is net voor de aankondiging van een nieuw model. Deze aankondiging vindt plaats in september of oktober. Wanneer je jou iPhone in juli of augustus verkoopt, krijg je hier een hoger bedrag voor dan wanneer je het na de aankondiging verkoopt. Veel consumenten hebben namelijk vooraf geen idee dat er een nieuwe versie in aantocht is!

Verder verlaagt Apple haar prijzen van oudere modellen nadat er een nieuw model op de markt is gekomen, dit heeft ook effect op tweede hands modellen.


Verkopen via online veilingsites

Natuurlijk, we kennen het allemaal, marktplaats: de grootste online veiligsite van Nederland. Gemiddeld zijn er circa 15.000 iPhones te vinden op Marktplaats, hierdoor kun je rekenen op fikse concurrentie. Maar dit neemt niet weg dat je het vrij snel kunt verkopen... want meestal waar veel aanbod is moet vraag zijn.


Zorg op marktplaats voor duidelijke foto's en een goede toelichting van het product. Denk goed na over een realistische prijs en sta open voor info berichten van kopers. Ik zelf gebruik marktplaats regelmatig en ben er vrij tevreden over. Wel moet je goede afspraken maken over de betaling en verzending. Oplichting wordt aanzienlijk verkleind wanneer een koper het product op komt halen.


Verkopen via eBay

Het verkopen van je iPhone via marktplaats kost de verkoper geen geld. Op eBay is dit wel het geval. Wanneer je op eBay iets hebt aangekocht wordt er een percentage van de verkoopsom afgedragen aan het eBay platform. Prettig aan eBay is dat je de feedback van kopers hun betrouwbaarheid weergeeft. Heeft iemand bijvoorbeeld beperkte feedback, dan is het verstandig om voorzichtig te handelen.


Kies verder altijd voor PayPal als betaaloptie. PayPal biedt de aankoper namelijk kopersbescherming. Mocht je product niet geleverd worden kan je verhaal halen bij PayPal.


Ten slotte is het verstandig om net zoals bij Marktplaats voor een verzekerde verzending te kiezen. Het pakket is verzekerd tegen diefstal en schade door middel van de trackingcode.


iPhone inruilen

Ook kan je ervoor kiezen om je iPhone in te ruilen tegen een geldbedrag. Apple geeft opties voor korting of een cadeaubon, maar er zijn diverse partijen die meer voor je gebruikte toestel willen geven. Vaak kan je online de mate van gebruik, model en serienummer invoeren wat de waarde bepaald. Hoe beter en completer (met accessoires) je iPhone is, des te hoger het bedrag. Ga niet af op de eerste de beste maar zoek even totdat je een geschikte prijs hebt gevonden!


Mijn persoonlijke mening is dat je op marktplaats een eerlijk en waardevol bedrag krijgt voor je iPhone. De hoge aanbod en hoge vraag creëren samen een eerlijke prijs. Uit eigen ervaring is het bedrag wat je via marktplaats ontvangt hoger dan wanneer je de iPhone inruilt.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
360 × 640