1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverThom van Dongen

Loyaliteit aan Apple

De meningen zijn stevig verdeeld, je buurman heeft er hekel aan en jij hebt net je 3de model op rij gekocht: Apple. De iPhone is alles behalve een goedkope telefoon, toch is het de meest verkochte smartphone in Nederland. Indien je eenmaal een iPhone hebt gekocht is de kans minimaal dat je overstapt naar een ander merk. Maar hoe komt dit?


1. Prachtig design

De iPhone is een lust voor het oog. Welk iPhone-model je ook ziet, ze zien er allemaal even stijlvol uit. De kleuren, afwerking en focus klopt volledig. Steeds vaker worden designs van Apple gekopieerd door andere tech-fabrikanten. Voor mij telt deze factor zeker mee. Naast de functionaliteit moet een ik tevreden zijn met het design.


2. Geen opstart problemen

Alle devices werken perfect met elkaar samen. Heb je thuis een Mac-computer, dan denk je er niet aan een samsung smartphone te kopen. Doordat alle Apple apparaten uitstekend met elkaar in verbinding staan, koop ik erg makkelijk een Apple product. Deze uitstekende connectie zorgt er ook voor dat het instellen van nieuwe apparaten of het overzetten van bestanden binnen enkele minuten is gebeurd. Vanaf iOS 12.3 leg je je huidige iPhone naast de nieuwe en de gegevens worden automatisch overgezet. Hoe makkelijk is dat!


3. Hoge restwaarde

Doordat de iPhone een, in verhouding tot andere smartphones, duur product is qua aanschaf, heeft het ook een hoge restwaarde. Een goed onderhouden iPhone X van 1 jaar oud gaat de deur uit voor circa 600 euro. Terwijl de originele aanschaf prijs tussen de 200-300 euro hoger lag. Zakelijk is Apple daarom interessant om aan te schaffen.


4. Lange levensduur

Indien je een dure iPhone koopt wil je hier ook lang van genieten, toch? iPhones staan erom bekend dat zij een lange levensduur hebben en dit kan ik met eigen ervaring bevestigen. Mijn eerste iPhone was de 3s, met deze iPhone heb ik 4(!) jaar gedaan zonder een enkele reparatie. Op dit moment bezit ik de 6s alweer 3 jaar. Omdat iOS 13 beschikbaar is voor de iPhone 6s, werkt deze over een aantal jaar nog steeds super snel!


5. Gebruiksvriendelijk

Het Apple software systeem is minder 'customizable', maar het systeem werkt daarentegen direct goed en is makkelijk in gebruik. Daarnaast vind ik het persoonlijk lichter en overzichtelijker ogen.


Dit zijn de top 5 redenen waarom mensen zo loyaal blijven aan Apple. 'Once you go Apple you never go back'.


Ben jij ook een Apple fanaat of switch je regelmatig tussen smartphone merken? Let me know!

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
360 × 640