1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverThom van Dongen

Nieuwe iPhone: terug naar 4-inch scherm?

Wat waren dat een tijden, een 4-inch beeldscherm! Wanneer je nu een iPhone 5 vastpakt geloof je je ogen niet: hoe heb ik daar mee kunnen werken? Er zijn bronnen die beweren dat er een model komt met een 4-inch scherm.


Gerucht

Jarenlang heeft Apple iPhones ontwikkeld met 4-inch schermen. De iPhone 5(s) & SE zijn hier voorbeelden van. Vanaf de introductie van de iPhone 6 zijn de schermen groter en groter geworden. Nu het maximale bereikt lijkt, zijn er bronnen die overtuigd zijn over een terugkeer van het 4-inch scherm.


Apple wil namelijk een gooi doen naar het 'middensegment' in de markt. Op dit moment bezit Apple een enorm marktaandeel in het high-end segment. De iPhone XR was hier een poging tot maar is geflopt. €859 voor een nieuwe iPhone XR is namelijk niet echt een budgetprijs... Echter zou Apple de hoop niet opgeven en opnieuw een poging willen wagen, ditmaal met een budget vriendelijk model van de iPhone 8.


Een voorbeeld van een budget vriendelijk model van Apple, is de iPhone SE. Dit model heeft het uiterlijk van de iPhone 5s maar de interne technische prestaties van een 6s. Ook de prijs voor een iPhone SE is meer vergelijkbaar met een 5s dan een 6s.


Twijfel visie Apple

Zelf twijfel ik aan deze visie van Apple. Jarenlang is het erg succesvol geweest in de high-end markt. De iPhone is de smartphone met status, het mooiste design met de meest innovatieve snufjes. Wanneer het de middensegment probeert te betreden gaat het haar eigen merk 'downgraden'. Verder is die markt met tientallen smartphone fabrikanten overvol, de concurrentie is hevig. Wel snap ik dat Apple zich aangetrokken voelt tot het middensegment omdat deze het grootste aantal potentiële gebruikers kent.


Als ik de CEO van Apple zijn zou, dan zou ik nogmaals overwegen of dit een goed idee is en in lijn is met Apple als bedrijf. Je begeeft je in onbekend vaarwater waar concurrenten veruit de grootste zijn.


Mocht er een goedkopere iPhone gebaseerd op de iPhone 8 uitkomen, dan ben ik erg benieuwd naar dat model. Als Apple directie weet ik niet of deze sprong in een ander segment slim is, maar ik als consument ben zeker geïnteresseerd in een goedkoper iPhone model!


Hoe belangrijk is de grootte van een scherm voor jou? Zou jij een mogelijke iPhone 8 SE versie aanschaffen?

Bedankt voor het lezen en laat het me bovenstaande info weten in de comments!

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
360 × 640