1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverThom van Dongen

Scherm reparatie: A+ of origineel scherm?

Je glasscherm of/en LCD is kapot en je wilt hem laten vervangen. Aankomend bij de reparatie zaak heb je vaak twee opties: wil je een A+ (kopie) scherm of een originele kwaliteit scherm? Ook ik stond met mijn mond vol tanden toen de vrouw achter dat vroeg. Gelukkig kan ik jullie nu de verschillen vertellen.


Prijs

Een A+ (kopie) scherm is altijd goedkoper dan een scherm met originele kwaliteit. Een gemiddelde reparatie van een iPhone 7 met A+ kwaliteit bedraagt €70. Een scherm waar geclaimd wordt dat het originele kwaliteit, is 40 euro duurder. Best een stevig bedrag.


Verschillen

Het kopie scherm is over het algemeen een prima scherm. Het toestel functioneert zoals het hoort, het is niet minder stevig en ziet er hetzelfde uit. Echter zijn er een aantal punten waar het originele scherm een streepje voor heeft.


Zo is de helderheid van het kopie scherm minder dan de helderheid van het originele scherm. Het heeft een doffig witte kleur terwijl het originele scherm scherper en frisser oogt.


Verder geeft het kopie scherm eerder drukplekken dan het originele scherm. Wanneer je een keer stevig doordrukt (don't try this at home), ontstaat er een zwarte of gekleurde drukvlek in het scherm die niet meer weggaat. Bij originele kwaliteit gebeurd dit niet. Wel met gezegd worden dat niemand uit zichzelf zo hard op een scherm gaat drukken dat er vlekken ontstaan... Dus wie dat heeft getest kon wel meteen weer terug naar de reparatie winkel!


Het kopie scherm heeft als voordeel dat het goedkoper is en werkt uitstekend. Het originele scherm is echter niet origineel. De Apple scherm die op je iPhone zit na aanschaf van een nieuwe iPhone is origineel. Reparatie zaken die claimen dat ze originele schermen hebben liegen, want Apple levert geen schermen uit fabrieken aan derden. De schermen die derden bezitten zijn van 'betere kwaliteit' dan een kopie scherm, maar niet originele Apple kwaliteit.


Mijn ervaring

Mijn persoonlijke ervaring met kopie schermen zijn positief. Mijn kapotte iPhone schermen zijn regelmatig vervangen door kopie schermen en ik heb nooit problemen ervaren met mijn iPhone. De meeste consumenten zijn onbekend met de kwaliteitsverschillen tussen de schermen. Dit geeft maar aan hoe penibel, want dat is het, de verschillen zijn tussen de schermen. Wanneer het niet extra vernoemt wordt, merkt een gemiddelde consument het niet.


Ga trouwens niet meteen af op wat er in reparatie zaken aangegeven wordt! Vaak staat er 'AAA+ of originele kwaliteit', dit wilt niet altijd kloppen. Houdt je ogen open en als je het niet vertrouwt vraag het dan na.


Nu jij helemaal op de hoogte bent van de iPhone scherm kwaliteitsverschillen: wat zou jij kiezen? En waar is die keuze op gebaseerd?

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
360 × 640