1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverThom van Dongen

Verslechtering batterij tegengaan

Bijgewerkt op: 3 jun. 2019

Iedereen iPhone gebruiker kent het wel: je batterij verslechterd na het verloop van tijd. Je iPhone moet vaak opgeladen worden, je batterij percentage maakt rare sprongen en af en toe valt de iPhone zelfs uit. Onderstaande tips geven aan hoe de levensduur van je batterij te verlengen!


#1 De eerste stap is om te kijken of er apps zijn die een grote aanslag zijn op de batterijduur. Sommige apps blijven lange tijd op de achtergrond actief, ook wanneer je ze niet gebruikt. De WhatsApp en Facebook zijn twee apps die veel energie slurpen. Om erachter te komen welke apps veel stroom verbruiken, heeft Apple een batterijmeter toegevoegd. Deze kan je vinden via Instellingen > Batterij. Sluit de groot stroomverbruikers regelmatig af zodat deze niet op de achtergrond blijven verversen.


#2 Wanneer je slechte dekking hebt zet de iPhone op vliegtuigstand. Je batterij zal tijdens een slechte dekking sneller leegraken, hij heeft moeite de verbinding vast te houden. Dit komt doordat de iPhone continue op zoek is naar een beter netwerk of het huidige netwerk te verbeteren. Hoef je niet perse bereikbaar te zijn zet je iPhone dan op vliegtuigstand!


#3 Een volgende optie om je batterij te sparen; is het uitschakelen van automatische app updates op de achtergrond van je iPhone. Is het niet noodzakelijk om altijd en overal de apps te updaten? Schakel het automatisch updaten dan uit!


#4 Ten slotte is de vierde optie een wat meer regisseuse optie. Mocht je iPhone problemen krijgen na een software update? Dan is het mogelijk om de iPhone volledig leeg te halen waarna je hem weer installeert. Je doet dit als volgt: ga naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Herstel alle instellingen. Kies hier NIET de optie Wis alle inhoud en instellingen, want dan raak je al de foto’s en andere content kwijt die op je apparaat staan.

Je raakt bij het herstellen van de instellingen geen foto’s of andere data kwijt. Na ongeveer vijf minuten heb je alles weer hersteld en is je probleem hopelijk opgelost.


Bovenstaande opties verlengen je batterij duur. Is het na een aantal jaar toch echt nodig om je batterij te laten vervangen en kan je er niet meer omheen? Wees niet bang; over het algemeen zijn de batterij reparaties niet duur en vrij eenvoudig uit te voeren! Ook iPhone Repair Putte voert batterij reparaties met kwalitatief uitstekend materiaal uit tegen zeer schappelijke prijzen!


9 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
360 × 640