1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverThom van Dongen

Waarom is de iPhone X generatie zo duur?

Wil je een splinternieuwe iPhone Xs (Max) kopen? Dan betaal je meer dan 1000 euro. Net zoals voor mij, is dit voor velen een rib uit hun lijf. Telkens stel ik mij weer de vraag: Waarom kosten de laatst uitgekomen modellen nou zo veel?


Verkooprecord

Ten eerste is de iPhone X een geslaagde maar broodnodige gok voor Apple. Elk jaar opnieuw verkoopt Apple meer en meer iPhones. Naast de innovaties die geëist worden, moeten de iPhones daadwerkelijk geproduceerd worden... Ja ik dacht ook vooraf, dat is super logisch natuurlijk. Maar het wordt een ander verhaal wanneer het iPhone-verkooprecord jaar in jaar uit verbroken wordt.


Voor het op de markt brengen van de iPhone X bedroegen de verkoopcijfers 78 miljoen iPhones in het vierde kwartaal van 2016. Dit komt neer op de productie van 10 iPhones per seconde.


De iPhone XS 64 GB kost nieuw €1099,-

Innovaties

Aan de hand van bovenstaande informatie maakte Apple de afweging: schaalbaarheid vs innovatie. De vorm van de huidige innovatie, namelijk intelligentie, kan niet in één keer miljoenen keren geproduceerd worden Apple. Dit heeft te maken met de innovatiesnelheid. Deze remt namelijk af, de eerste jaren van de iPhone werden flinke springen gemaakt: grotere schermen, snellere chips en dunnere toestellen.


Apple investeert in kunstmatige intelligentie, gezichtssensoren en een onderscheidend design. Apple stelt eigenlijk de volgende mogelijkheid: wil je de allernieuwste technieken en toestel? Dan betaal je 1000 euro of meer.


Overige modellen

De oudere modellen als de iPhone 6(s) en 7 verkoopt het bedrijf ook nog gewoon. Natuurlijk is de aanschaf van een ouder model aangenamer voor je portemonnee en als je het mij vraagt een uitstekende optie.


Zelf ben ik een groot voorstander van de aanschaf van een ouder model of 2de hands iPhone. Het scheelt honderden euro's in aanschaf en ook een eventuele reparatie van een ouder model is betaalbaar! Ik loop al drie jaar rond met een iPhone 6s... en die werkt nog altijd super. Dus waarom zou ik een half netto-maandloon uitgeven aan een iPhone...

Mij gaat het namelijk om de basis functionaliteiten; ik hecht niet veel waarde aan de nieuwste technische snufjes. Daarnaast besteed ik al veel tijd op mijn iPhone en met nog meer vernieuwingen wordt dit waarschijnlijk enkel meer. Mijn volgende iPhone wordt daarom geen recent uitgebracht model!


Jullie mening

Hoe denken jullie over het aanschaffen van iPhone X-model? Vinden jullie dit het geld wel waard en waarom? Ik ben benieuwd naar jullie mening en ervaringen, laat een reactie achter onder deze blog!

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
360 × 640