1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverThom van Dongen

Wat valt wel of niet onder iPhone 'garantie'?

Als je een iPhone aankoopt of laat repareren krijg je vaak te horen dat je 'garantie' hebt. Maar wat valt er hier nou allemaal onder? Wanneer heb ik wel recht op garantie en wanneer niet?


De standaard garantie die bedrijven bieden verzekeren, wanneer je binnen de garantie richtlijnen valt, je het kapotte onderdeel of gehele iPhone vergoed krijgt.

Periode

Volgens Apple heb je recht op één jaar garantie, mocht er wat met je apparaat gebeuren. Maar omdat dit in strijd is met de Europese wet, heb je in Europa twee jaar garantie. Echter geeft Apple dit laatste zelf niet weer. Wanneer je Apple contact na anderhalf jaar om garantie aanvraag te doen, wordt deze wel toegekend.


De garantie-periode geldt ook bij aanschaf van een Apple apparaat bij derden en resellers. Amac geeft als standaard drie jaar garantie, bedrijven kunnen deze periode in verband met concurrentie voordeel verlengen. Het zou een extra motivatie kunnen zijn om je iPhone hierdoor bij Amac aan te schaffen.


Wat wel en wat niet

Het is zaak om goed uit te zoeken wat wel en niet onder standaard garantie valt. De garantie is niet van toepassing op de volgende aspecten:

Verbruiksonderdelen: de accu of beschermlaag van het toestel.

Cosmetische schade: krassen en deuken op de behuizing. In het algemeen worden beschadigingen als gevolg van natuurlijke slijtage niet gedekt.

Reparatie door derden: laat je je toestel repareren door niet-Apple-medewerkers, wordt je toestel uitgesloten voor garantie.

Schade door gebruik met ander product: wanneer je een onofficieel accessoire hebt toegevoegd aan je toestel die schade heeft aangebracht.

Val-, stoot-, water en brandschade: met AppleCare+ ben je wel verzekerd voor dit soort schade.

Verkeerd gebruik: mocht je je toestel anders gebruiken dan in de handleiding staat voorgeschreven, dan heb je geen recht op garantie.

Schade veroorzaakt door aanpassingen, die zonder toestemming van Apple aan de iPhone zijn toegevoegd. Hierbij moet u denken aan een jailbreak.


Mocht je een gestolen iPhone bezitten... dan is de garantie als vanzelfsprekend niet van toepassing.


AppleCare+

Vind je bovenstaande garantie mager? Niet getreurd! Tegen een betaling per maand (verschilt per model) ben je twee jaar verzekerd tegen technische mankementen en maximaal twee schadegevallen.


De belangrijkste voordelen van de AppleCare+ zijn de snelle vervangingsservice, maar ook de dekking van val- en waterschade. Dit zit niet in de standaard garantie. Na waterschade is er een grote kans dat de iPhone niet meer functioneert zoals hij zou moeten functioneren.


Tot slot

Ik hoop jullie met deze blog wijzer te hebben gemaakt over de garantie die op Apple producten geldt. Zelf vind ik de standaard garantie meer als genoeg en hoeft de AppleCare+ garantie niet. Dit is een stevig bedrag extra per maand dat ik er niet voor over heb. Hoe kijken jullie tegen de AppleCare+ en standaard garantie aan? Zouden jullie dit wetende AppleCare+ aanschaffen? Laat het me weten!

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
360 × 640